Zending

In de officiële naam van De Ark (Evangelische Zendingsgemeente) komt het woord Zending al voor. Zending is daarom een van de activiteiten die we als kerk belangrijk vinden. We ondersteunen zendelingen die op diverse plaatsen in de wereld actief zijn.

Waarom zending?

Jezus zelf gaf de opdracht om zijn boodschap "het goede nieuws" te verspreiden.

Het brengen van dit goede nieuws kan dicht bij huis maar ook op andere plekken in de wereld. Naast het vertellen over het evangelie wordt er ook veel praktische hulp gegeven zoals Jezus dat ook deed. Jezus had oog voor de armen, de zwakken en de zieken. Dit zie je ook veel bij de zendelingen.

De Ark ondersteunt een aantal fulltime zendelingen.

In de kinderclubs van de Ark wordt gespaard voor alle zendelingen die hieronder genoemd worden. In de clubs wordt zo nu en dan verteld over het zendingswerk en dit jaar is Tineke van't Slot in de clubs komen vertellen over hun werk in Zuid-Afrika. Een paar jaar eerder zijn Wim en Danielle in de clubs geweest met verhalen uit Brazilië. De andere zendelingen komen vast ook nog aan bod. Zo maken de kinderen zelf kennis met zendelingen. Het is boeiend om de verhalen van de zendelingen zelf te horen.

Wim en Daniëlle de Keijzer

Brazilië

Wim en Danielle de Keijzer, Ritapolis (Brazilië) verzorgen o.a. de volgende activiteiten: een houtbewerkingsschool, sociale programma's gezinsbegeleiding, voorzien in sociale woningen, kinderwerk en het leiden van het centrum voor verslavingzorg (CTM).

http://volgdekeijzer.wordpress.com

http://www.aqua-viva.org/

Broeder Asit

Bangladesh

Onze broeder Asit werkt in Bangladesh. Het werk dat hij doet wordt in zijn omgeving door mensen met een ander geloof niet altijd op prijs gesteld. Om die reden kunnen we zijn volledige naam niet vermelden.

Broeder Asit werkt met een team van vier mensen aan evangelisatie, onderwijs, gemeenteopbouw, kinder- en jeugdclubs, en vrouwenwerk.

Heel belangrijk is ondersteuning van de allerarmsten in periodes van wateroverlast. Als het nodig is wordt er voedsel verspreid in gebieden waar de mensen niets meer hebben. Het team doet veel praktische dingen zoals het plaatsen van een waterpomp waardoor honderden mensen schoon drinkwater krijgen.

Ook voor dit jaar zijn er plannen om mensen op te leiden, te bezoeken en samenkomsten te organiseren met alle gelovigen van de verschillende kerkjes die zijn gesticht. Maar ook praktische dingen als "het geloof en het gezin".

Project Asia Care Foundation

Thailand

Asia Care Foundation is een stichting die is opgericht door Bob van Rijn. Deze stichting geeft de donaties die zij ontvangt aan mensen in Azië die onder slechte omstandigheden leven, zoals bijvoorbeeld de Karen bevolking in midden Thailand.

http://www.asiacarefoundation.org

 

 

 

Nieuws

Binnenkort

juni
2

02-06-2024 10:00 - 10:30

juni
2

02-06-2024 10:30 - 12:00

juni
2

02-06-2024 12:00 - 14:00

juni
5

05-06-2024 20:00 - 22:00

juni
7

07-06-2024

juni
8

08-06-2024

Preken

Overgave is overwinning


Wat kunnen we leren van Zacharias?De Ark Tiel

Adres:
E.Z.G. De Ark
Vijverlaan 1a
4005 HA Tiel

Overige gegevens:
KvK nummer 30276510
ANBI-nummer 8185.81.372
ING bank NL 65 INGB 0003484157

Heb je een vraag stel deze dan gerust.