Zending

In de officiële naam van De Ark (Evangelische Zendingsgemeente) komt het woord Zending al voor. Zending is daarom een van de activiteiten die we als kerk belangrijk vinden. We ondersteunen zendelingen die op diverse plaatsen in de wereld actief zijn.

Waarom zending?

Jezus zelf gaf de opdracht om zijn boodschap "het goede nieuws" te verspreiden.

Het brengen van dit goede nieuws kan dicht bij huis maar ook op andere plekken in de wereld. Naast het vertellen over het evangelie wordt er ook veel praktische hulp gegeven zoals Jezus dat ook deed. Jezus had oog voor de armen, de zwakken en de zieken. Dit zie je ook veel bij de zendelingen.

De Ark ondersteunt een aantal fulltime zendelingen.

In de kinderclubs van de Ark wordt gespaard voor alle zendelingen die hieronder genoemd worden. In de clubs wordt zo nu en dan verteld over het zendingswerk en dit jaar is Tineke van't Slot in de clubs komen vertellen over hun werk in Zuid-Afrika. Een paar jaar eerder zijn Wim en Danielle in de clubs geweest met verhalen uit Brazilië. De andere zendelingen komen vast ook nog aan bod. Zo maken de kinderen zelf kennis met zendelingen. Het is boeiend om de verhalen van de zendelingen zelf te horen.

Wim en Daniëlle de Keijzer

Brazilië

Wim en Danielle de Keijzer, Ritapolis (Brazilië) verzorgen o.a. de volgende activiteiten: een houtbewerkingsschool, sociale programma's gezinsbegeleiding, voorzien in sociale woningen, kinderwerk en het leiden van het centrum voor verslavingzorg (CTM).

http://volgdekeijzer.wordpress.com

http://www.aqua-viva.org/

Broeder Asit

Bangladesh

Onze broeder Asit werkt in Bangladesh. Het werk dat hij doet wordt in zijn omgeving door mensen met een ander geloof niet altijd op prijs gesteld. Om die reden kunnen we zijn volledige naam niet vermelden.

Broeder Asit werkt met een team van vier mensen aan evangelisatie, onderwijs, gemeenteopbouw, kinder- en jeugdclubs, en vrouwenwerk.

Heel belangrijk is ondersteuning van de allerarmsten in periodes van wateroverlast. Als het nodig is wordt er voedsel verspreid in gebieden waar de mensen niets meer hebben. Het team doet veel praktische dingen zoals het plaatsen van een waterpomp waardoor honderden mensen schoon drinkwater krijgen.

Ook voor dit jaar zijn er plannen om mensen op te leiden, te bezoeken en samenkomsten te organiseren met alle gelovigen van de verschillende kerkjes die zijn gesticht. Maar ook praktische dingen als "het geloof en het gezin".

Hein en Teija Hoeré

Colombia en Bolivia

In Cali, Colombia (Zuid-Amerika) werkt de familie Hoeré al 25 jaar aan het verspreiden van het de boodschap van Jezus.

Zij verzorgen onder andere televisieprogramma’s, gemeente- en kinderwerk. Vijf keer per week worden er honderd kinderen die dat nodig hebben gevoed (Stichting El Abrigo).

Na ruim 25 jaar in Columbia te hebben gewerkt, gaan ze ook steeds vaker naar Bolivia om daar de boodschap van Jezus te verspreiden.

http://missioncolombia.wordpress.com

Co Kaptein

Italië

Co Kaptein werkt al vele jaren in Calabrië, Italië.

Hij verzorgt radio- en televisieprogramma’s, doet gemeentewerk. Daarnaast verspreidt hij literatuur en verzorgt hij Bijbelstudies.

https://www.ecmnederland.nl/...

Wesley en Judith Eland

Zuid-Afrika

Wesley en Judith Eland zijn zendelingen die sinds maart 2017 werken voor de organisatie Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Muizenberg, Zuid Afrika. Ze hebben 2 zonen, Joas en Abel. JmeO Muizenberg is een multiculturele gemeenschap die mensen omarmt, onderwijst, uitrust en ze daarna uitzendt naar alle landen om zo Christus en Zijn koninkrijk bekend te maken. De visie van JmeO is ‘God kennen en Hem bekend maken’.

http://wesleyenjuditheland.nl/

Bob van Rijn

Thailand

Bob van Rijn is een gemeentelid van de Ark. Bob zet zich in voor bevolkingsgroepen in Azië die onder slechte omstandigheden leven. Sinds augustus 2010 verleent Bob praktische hulp aan onder andere de Birmese stam 'Karen' in midden Thailand.

http://www.asiacarefoundation.org

Nieuws

Binnenkort

dec
11

11-12-2022 9:45 - 10:15

dec
11

11-12-2022 10:30 - 12:00

dec
18

18-12-2022 9:45 - 10:15

dec
18

18-12-2022 10:30 - 12:00

dec
18

18-12-2022 15:00 - 17:00

dec
19

19-12-2022 19:30 - 21:00

Preken

Wees geen gevangene


Naderen tot God. Hoe doe je dat?


Waar ben je thuis?


De Ark Tiel

Adres:
E.Z.G. De Ark
Vijverlaan 1a
4005 HA Tiel

Overige gegevens:
KvK nummer 30276510
ANBI-nummer 8185.81.372
ING bank NL 65 INGB 0003484157

Heb je een vraag stel deze dan gerust.