Wat geloven we in de Ark?

We zouden hier een rijtje leerstellingen kunnen neerschrijven, maar dat maakt het alleen maar ingewikkeld. Wat is nu het belangrijkste? Waar draait het nu echt om?

Jezus Redder voor de wereld

Op zoek naar God

Het maakt niet uit waar je bent of met wie je ook praat. De meeste mensen zijn op één of andere manier met God bezig. De ene is overtuigd ‘iets-ist’ (hij gelooft dat er iets is). Een ander is christen, moslim, of boeddhist. Weer anderen zijn er van overtuigd dat God niet bestaat en zijn druk bezig dat te verkondigen. De meeste mensen gaan meerdere keren in hun leven op zoek naar God.

Probleem

Waarom is God zo moeilijk te vinden? Tussen de mens en God staat een probleem: Wij doen vaak dingen waar God niet blij van wordt. De mens is besmet met een virus dat zonde heet. We zijn er allemaal mee geboren. Allemaal hebben we wel eens een leugen verteld of misschien wel iets gestolen. Van die simpele dingen waar we van weten dat we ze niet moeten doen en we doen ze toch. Het is niet te stoppen dat virus.

God en de zonde gaan niet samen. God tolereert geen zonde in zijn nabijheid. Kunnen we dan God ooit vinden? Heeft het eigenlijk wel zin om te zoeken? Het probleem van de zonde is onoplosbaar. Probeer het zelf maar eens uit.

Oplossing

Gelukkig heeft God zelf de oplossing voor het probleem gegeven. Er is dan ook maar één oplossing.

God de Vader heeft zijn Zoon naar de aarde gestuurd om echt mens te worden. Hij deed dit omdat hij de mensen wilde redden van de straf die hen te wachten staat als ze met hun zonde voor hem komen te staan.
Jezus wilde de mensen redden door zelf niet te zondigen en toch de straf te ondergaan voor de zonde van alle mensen. Eigenlijk had Jezus met zijn leven een grote beloning verdiend, zijn leven was perfect volgens de maatstaf van God. Die straf die hij kreeg was zo heftig en hij was totaal onverdiend. Jezus zegt dat wij rechtvaardig door God genoemd mogen worden omdat hij voor ons onrechtvaardig is geworden. Voor al onze overtredingen heeft hij al betaald.

Geloof

De uitkomst van de boodschap van Jezus was simpel: Of je wordt gered van het oordeel, of je wordt veroordeeld en je gaat verloren.
Hoe kun je dan gered worden?

  1. Door te geloven dat Jezus de Zoon van God is en voor jou naar de aarde is gekomen
  2. Door te geloven dat Hij jouw verdiende straf voor jou heeft ondergaan
  3. Door te geloven dat Hij ook weer uit de dood is opgestaan en nu in de hemel is

Is dat genoeg?

Is dat alles, kun je je afvragen. Ja en nee…
Ja, dit was genoeg; de boekhouding klopt. Er is evenveel straf uitgedeeld als dat er overtredingen waren. Als jij gelooft dat Hij voor jou geboet heeft, dan is het genoeg. De boekhouding klopt.
Nee, want hiermee begint het pas. De genade die je ontvangt is gratis, maar je kunt niet zomaar op de oude voet doorleven alsof er niets gebeurd is.

Oordeel

Als je gelooft, dan zal je later toch verantwoording moeten afleggen over wat je gedaan hebt tijdens je leven. Het geloof en de genade zijn niet een goedkope oplossing waarna alles geregeld is. Gelukkig kennen we de rechter. Jezus kwam naar de aarde om de mensen te redden en werd veroordeeld. Diezelfde Jezus (God de Zoon) zal later ook de rechtvaardige rechter zijn. Hij weet hoe het is om mens te zijn. Hij weet hoe het is om tot zonde verleid te worden. Hij heeft door zijn leven laten zien hoe een goed leven eruit ziet.

Als iemand het verdient om te mogen oordelen, dan is het de Zoon van God. Hem kun je de rechtvaardige rechter noemen want hij hield zich aan zijn eigen regels.

Een veranderd leven

Als je mensen ontmoet die God gevonden hebben door Jezus, dan zal je zien dat hun leven is veranderd. Ineens zijn andere dingen belangrijker dan de dingen waar ze normaal naar verlangden.
Als het goed is, dan zal je zien dat die mensen meer en meer op Jezus gaan lijken. Ze proberen (soms met heel veel moeite) het goede voorbeeld van Jezus te volgen.

Wij hopen dat je Jezus’ voorbeeld in ons kunt zien als je in de Ark komt.

Nieuws

Binnenkort

juni
30

30-06-2024 10:00 - 10:30

juni
30

30-06-2024 10:30 - 12:00

juli
3

03-07-2024 20:00 - 22:00

juli
7

07-07-2024 10:00 - 10:30

juli
7

07-07-2024 10:30 - 12:00

juli
10

10-07-2024 10:00 - 12:00

Preken

Overgave is overwinning


Wat kunnen we leren van Zacharias?De Ark Tiel

Adres:
E.Z.G. De Ark
Vijverlaan 1a
4005 HA Tiel

Overige gegevens:
KvK nummer 30276510
ANBI-nummer 8185.81.372
ING bank NL 65 INGB 0003484157

Heb je een vraag stel deze dan gerust.